Beste Series op Amazon Prime van 2023

Zin om een serie te gaan bingewatchen en een abonnement te nemen op Amazon Prime? Er komen steeds meer goede, welbekende series bij, maar er zijn ook een paar gouden series die jij misschien nog niet kent, maar die je zeker gezien moet hebben. Benieuwd welke series hier onder vallen? Bekijk dan de lijst met de beste series die jij kunt gaan kijken op Amazon Prime!

  1. The Office

Ben jij dol op flauwe humor en houd je van afleveringen die makkelijk wegkijken? Dan is ‘The Office’ dé serie voor jou! In de korte afleveringen volg je een kantoor van een papierbedrijf die last heeft van een slechte economie. Michael Scott, de manager van het bedrijf, probeert op zijn eigen manier de boel draaiend te houden. Zo ontstaan er af en toe problemen op het kantoor, maar ook mooie momenten. 

De serie bestaat al sinds 2005. Ondanks dat, staat hij wel op de lijst van beste series op Amazon Prime, dus dat wil wel wat zeggen. Het bevat 9 seizoenen en is dus perfect om lang van te genieten. 

  1.  Clarkson’s Farm

Een relatief nieuwe docu-serie die alleen nog op Amazon Prime te vinden is ‘Clarkson’s Farm’ waarin je Jeremy Clarkson’s avonturen op verschillende boerderijen volgt. Met zijn humor en kennis van voertuigen kijkt deze serie lekker weg. Vooral omdat Jeremy beweert niet graag zwaar werk te doen en dat op de boerderij wel van hem wordt gevraagd. Op deze manier is deze documentaire ontzettend leuk om te kijken. Bovendien zit er een seizoen 2 aan te komen in 2022 wanneer je dus nog meer kunt genieten van Jeremy Clarkson op de boerderij!

  1. House

Houd jij van ziekenhuisdrama en aparte happy-endings? Dan ben je bij ‘House’ aan het juiste adres. Deze serie gaat over een aparte dokter die op zijn eigen manier verschillende patiënten met de meest mysterieuze ziektes behandelt. Daarnaast weet dokter House van zichzelf dat hij een ontzettend goede dokter is en hij toont dan ook zijn minachting naar zijn collega’s. Dit zorgt voor de nodige drama op de stressvolle ziekenhuisafdeling. 

De serie bevat voor 8 seizoenen aan kijkplezier en behoort zeker tot één van de beste series op Amazon Prime!

  1. South Park

Grof taalgebruik, geweld en kinderen zijn de goudencombinatie die ‘South Park’ tot een van de meest iconische animatieseries maakt. Waar normaal deze drie onderdelen niet goed samengaan, is dit in combinatie met humor en animatie hilarisch. Het is niet voor niks dat ‘South Park’ in deze lijst staat en al sinds 1997 ontzettend populair is. 

Je volgt de personages Stan, Kyle, Kenny en Cartman in hun avonturen waarin vaak de Amerikaanse samenleving belachelijk wordt gemaakt. Samen wonen ze in het fictieve dorpje South Park waar veel van hun avonturen plaatsvinden. 

  1. Shadows over Balkans

Een serie waarin politiek, drama, geld en criminaliteit een rol spelen. Maar het gaat het om iets veel groters dan dat. Deze thriller speelt zich af in de eind jaren 30 in Europa. Waar het in de serie vooral over eigenbelang gaat, is er op de achtergrond veel meer aan de hand. 

Deze thriller in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vindt zijn weg in de lijst van beste Amazon Prime series. Met misdaad en drama is dit een spannende serie die zeker het kijken waard is. 

  1. Battlestar Galactica

Voor wie van sciencefiction, ruimte avonturen en drama houdt, is ‘Battlestar Galactica’ dé serie om te gaan kijken. 

In de toekomst zijn 12 koloniën waarover de mensheid is verdeeld. Er is alleen een probleem en dat zijn de Cyclons, deze oude vijand van kunstmatige levensvormen willen de mensheid uitroeien. Nadat het sluiten van vrede mislukt en menselijk verraad zijn werk doet, worden de 12 koloniën verwoest, samen met de mensen die hier wonen. Slechts een kleine groep weet te ontsnappen met ruimteschepen en ze vormen samen het oorlogsschip: Battlestar Galactica, de laatste hoop. Opgejaagd door Cyclons gaat de vloot op zoek naar de volgens mythe bestaande 13e kolonie: Aarde. De vraag is alleen, komen ze daar op tijd? 

  1. The Boys

Als de superhelden op aarde dreigen onder te gaan aan hun roem en bekendheid, is er een groep mannen die terug wilt slaan tegen deze corrupte superhelden. Met slechts hun blote vuisten en de wil om hier iets aan te doen, gaan ze op superheldenjacht. Deze burgerwacht begint een zoektocht naar de waarheden van de The Seven en hun Vought-steun. 

Wie van actie en avontuur houdt, heeft hier een uitstekende serie te pakken. ‘The Boys’ is een serie die anders is dan de andere series op de lijst van beste Amazon Prime series en daarom interessant om eens te bekijken. 

  1. The Inbetweeners

Engelse humor, maagden die cool proberen te zijn en een hoop dingen die niet volgens plan gaan. Dat is waar ‘The Inbetweeners’ om draait. Aan humor is in deze serie zeker geen tekort en je kunt genieten van de hilarische verhalen van Will, Simon, Jay en Neil op hun middelbare school. 

Deze film staat bekend om zijn hilarische momenten en behoort daarom tot de beste series op Amazon Prime. Wil je een keer goed kunnen lachen om een serie, dan is ‘The Inbetweeners’ jouw nieuwe serie!

  1. Chicago Fire, PD of MED

In Chicago bevindt zich een brandweerkazerne, politiebureau en ziekenhuis die te maken krijgen met bijzonder gebeurtenissen en scenario’s. Je hebt de keuze uit 3 verschillende hulpdiensten die op hun gebied drama, actie en spannende momenten beleven. Het is aan jou waar je het liefst naar kijkt en je ziet soms dat de series in elkaar overlopen. Met verschillende personages kun je veel unieke momenten bekijken en je neemt een kijkje achter de schermen bij de hulpdiensten. 

  1. Fleabag

‘Fleabag’ is een serie waarin je de hoofdpersoon Fleabag volgt, wiens leven volledig overhoop ligt. Fleabag is seksverslaafd en beleeft veel onenightstands. In de serie zie je dat ze een eigen café heeft, wat ze met haar overleden vriendin zou gaan runnen. Ook haar moeder is ze al verloren en door de slechte connecties met haar vader en haar nieuwe stiefmoeder, is ze eenzaam. Ze probeert dit op haar eigen manier te verwerken en ze richt zich gedurende de serie telkens tot de kijker om dit toe te lichten. 

Deze lijst van beste Amazon Prime series staat garant voor uren aan kijkplezier. Voor elke gelegenheid of stemming is er wel een serie die het kijken waard is. We wensen je veel plezier met het kijken van één van deze series op Amazon Prime!

Vorige

Beste Nederlandse series op Netflix van 2023

Volgende

Beste romantische films Netflix 2023

Laatste van Blog