Beste kinderfilms in 2023 

//

Zit je klaar voor een heerlijk filmavondje met de kinderen? Bekijk dan deze lijst voor de beste kinderfilms van dit moment. Van verfilmde klassiekers tot nieuwe kinderfilms. Alles komt voorbij. 

Sinds de komst van Disney zijn er heel veel mooie kinderfilms verschenen. Zo kan jij je misschien nog wel de komst van de Leeuwenkoning herrineren of 101 Dalmatiers. Al deze kinderfilms worden de laatste jaren verfilmd naar een realistische film in plaats van een tekenfilm. Dit spreekt nog meer tot de verbeelding voor kinderen. Ook brengt het jou als kenner van de klassieker weer helemaal terug naar vroegere tijden. Droom even helemaal weer weg met de nieuwste kinderfilms van dit moment. 

De beste kinderfilms op een rij 

Een aantal van deze kinderfilms is al uitgekomen in 2021, maar is nu pas beschikbaar op Netflix, videoland, Pathe of Dinsey+. Wij hebben deze dus in de lijst verwerkt. Veel plezier met het uitzoeken van een leuke film voor jouw kinderen. 

Cruella 

Dit is toch wel een film die je als kind wil zien, maar toch wel met je ouders ernaast. Cruella de Vil wordt gespeeld door Emma Stone en ze is net als hoe je haar herinnert van de tekenfilms. Zo is ze misschien wel de bekendste schurk. De film Cruella speelt zich af in de jaren 70 midden in Londen. Cruelle beland met kwade bedoelingen in de modewereld, want echt zachtaardig is deze vrouw niet. 

Raya and the last dragon 

In de Chinese mythologie zijn er allerlei verschillende mythes. Zo is er ook een verhaal over het land van Kumandra, dit is een wereld waarin draken samen met mensen leven. Maar dan wordt de vrede tussen mensen en draken verstoord door de kwade Druunmonsters. Honderd jaar later komt de strijderprinses Raya de draken weer tot leven wekken? Kan ze de laatst bestaande draak opzoeken en opgraven? 

Paper Planes 

Ben jij opzoek naar een film die niet afkomstig is van Disney dan is Paper Planes misschien wel wat voor jou. Dit verhaal gaat over dat van Dylan. Hij wordt door zijn vader opgevoed en woont in een afgelegen stadje in Australië. Daar ontdekt hij de wondere wereld van papieren vliegtuigjes. Hij ontdekt dat er kampioenschappen zijn en schrijft zich in. Zijn leven verandert compleet wanneer hij zelfs mee mag doen met grotere competities.  

Frozen 2 

Tja, om Frozen kan je toch eigenlijk niet heen. Toen de eerste Frozen uitkwam was het meteen een echte Disney hit. Dit was een film waar Disney op zat te wachten, met veel films die toch niet zo bekend werden als de eerdere verfilmingen van de Lion King, Tarzan en meer van dit soort klassiekers. In Frozen 2 wordt Elsa door haar verleden gekweld. Ze gaat op reis door de wildernis om meer te leren over het land waar ze geboren is. Met alle gevolgen van dien. 

King 

Dit verhaal gaat over een leeuwenwelp die voor de handel is bedoeld. Maar hij ontsnapt uit handen van deze gevaarlijke handel en beland in het huis van Alex en Ines. De broer en zus komen op het idee om hem naar Afrika te brengen. Maar ze komen niet zomaar met een leeuw langs de douane. Zodra er ineens een oud grootvader op het toneel verschijnt blijkt er veel meer mogelijk te worden. Lukt het ze om King weer terug te brengen naar zijn familie in Afrika? 

Cinderella 

De laatste jaren worden er steeds meer Disney klassiekers verfilmd. Zo ook Cinderella die wij kennen als Assepoester. De rol die wordt gespeeld door Camila Cabello is die van Assepoester. Ze wordt door haar stiefmoeder en stiefzussen misbruikt voor alle vervelende klusjes in huis. Tot het moment dat er gezocht wordt naar zij die het glazen schoentje past. Cinderella weet te ontsnappen, maar is ze op tijd voor het bal? 

De GVR 

Wij kennen deze film misschien nog als tekenfilm. De grote vriendelijk reus is een bijzondere reis en niet te vergelijken met alle andere reuzen die er zijn. In 1982 kwam dit boek van Roald Dahl al uit en er is ook een tekenfilm van gemaakt, maar deze was nauwelijks zo populair. Maar nu is hij realistisch verfilmd en dat geeft hem toch een ander beeld. Zo komt Sofie krijgt ineens een heel mooie verschijning en dat komt de film ten goede. Zeker het kijken waard met jouw kleine. 

Hotel Transylvania: Transformania 

Deze film gaat over Drac die een gevaarlijke missie met voltooien om zijn vrienden te redden. Er is een vermonsteringsstraal die op hol slaat. Hierdoor veranderen ineens al zijn vrienden van monsters in mensen behalve Jonny die in een monster verandert. De hele wereld reizen ze af opzoek naar een middel dat ze kan helpen om weer terug te veranderen naar de normale zij. Maar lukt het ze om op tijd het middel te vinden en niet voor altijd monsters of mensen te blijven? 

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore 

Een film die je hoe dan ook gezien wil hebben is toch wel deze film. Dit is de laatste film uit de wizarding world en is geschreven door J.K. Rowling. Het verhaal speelt zich af al ver voor de geboorte van Harry Potter. Albus Perkamentus is nog een jonge verschijning en hij weet dat zijn oude vriend Gellert Grindelwald de tovenaarswereld met duister gedachtengoed wil overnemen. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en samen met de goede gemeenschap probeert hij daar een stokje voor te steken. Wat opvalt aan deze film is dat Johnny Depp niet de rol van Grindelwald speelt. Dit komt door de aanklacht die werd gedaan door Amber Heard tegen hem. 

Annie 

Dit is natuurlijk een klassieker die je als kind waarschijnlijk al wel gezien hebt. Maar het is ook een ontzettend leuke musical die je zo weer opnieuw kan gaan kijken. En waarschijnlijk zal je het niet drooghouden tijdens deze serie. Als weesmeisje van tien komt Annie terecht in een gezin dat ontzettend rijk is. Annie is wordt niet behandeld zoals ze zou moeten worden. De rijke man is niet warm en zelfs wreed te noemen. Annie probeert haar weg te vinden in het gezin gedurende dit verhaal. 

Shaun het Schaap 

Dit is een film die afkomstig is uit Engeland en Shaun komt uit de goede film: Wallace en Grommit. Maar nu heeft hij zijn eigen serie maar ook film gekregen. In de film besluit Shaun naar de stad te vertrekken. Hij wil namelijk zijn boer weer terugvinden. Maar de boer is inmiddels zijn geheugen verloren en dierenvangers zitten Shaun op de hielen. 

Klassieke kinderfilms die ook goed zijn 

Wil jij liever niet al die realistische verfilmingen, maar ben je gewoon benieuwd naar orginele kinderfilms? Dan hebben wij een hoop prachtige films op een rij gezet waarvan jij zeker gaat smullen. 

  • Harry Potter serie (8 delen) 
  • Home Alone 
  • Babe in the big city 
  • Pippi Langkous 
  • Annie
  • The wizzard of Oz

Er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort prachtige klassieke kinderfilms die je eigenlijk met je kind zou moeten kijken. 

Vorige

Beste Belgische films op Netflix in 2023

Volgende

Beste Vlaamse Series van 2023

Laatste van Blog