Beste Vlaamse Series van 2023

//

Ben je zat van al die Nederlandse series en wil je het een keer over de grens zoeken? Dan hebben we nog een aantal Nederlandstalige series voor je afkomstig uit België. Van samenwerkingen tussen Nederlandse en Vlaamse tv producties tot volledige Vlaamse producties. Alles vind je terug in deze lijst. 

De beste Vlaamse series op een rij 

Wij hebben een aantal goede Vlaamse series voor je op een rij gezet. Misschien zit jouw top serie er niet tussen. Dan kan het zijn dat hij afkomstig is uit Wallonië, of dat wij hem niet goed genoeg vonden voor deze lijst met series. 

Undercover

Wanneer jij opzoek bent naar de beste thriller serie van Vlaams/Nederlandse afkomst dan ben je hier toch aan het goede adres. Zo zie je in het eerste seizoen van deze serie XTC-producent Ferry Bouman. Hij woont op een camping in Brabant, maar ondertussen is hij de XTC-baron van Brabant. Het is aan undercoveragenten om Ferry op het verkeerde been te zetten waardoor hij zich gaat verspreken en misschien wel gepakt kan gaan worden. Maar lukt het wel om vertrouwen bij hem los te weken en met hem in contact te komen? 

13 geboden 

In België is er een seriedader actief die de 10 geboden omzet om zijn ongenoegen te uiten. Zo heeft hij een lijstje aan slachtoffers die hij afwerkt. Waar de recherce tast in het duister wordt deze misdadiger steeds populairder onder het volk. De inspecteur Vicky krijgt maar moeilijk vat op deze zaak. En in plaats van 10 geboden worden het er meer en meer. Weten ze deze zaak op te lossen? 

Beau séjour 

Kato wordt gevonden door haar ouders in een hotel in een bad met bloed. Waar er wordt gedacht aan zelfmoord weet Kato zelf wel anders. Zo probeert ze na haar dood te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Ze bekijkt van dichtbij het verdriet van haar ouders en probeert de moordenaar te vinden. In deze serie zie je dat Kato niet kan verdwijnen in het niets voordat haar eigen moord is opgelost. 

De bunker

In deze serie volg je de Belgische staatsveiligheidsdienst. Zij moeten ervoor zorgen dat hun land veilig blijft en moeten hierbij soms drastische maatregelen nemen. Ze opereren vanuit de anonimiteit en mogen vaak net iets meer buiten de lijntjes kleuren om te zorgen voor veiligheid in België. Maar dat levert ook vaak een hele hoop ellende op. Een bunker onder Antwerpen is de plek vanuit waar ze te werk gaan en het hechte team doet alles om elkaar te steunen door dik en dun. 

Salamander

Dit is één van de best beoordeelde series van België. Wat zou er gebeuren wanneer staatsgeheimen ineens op straat liggen? Zou de wereld dan in paniek raken? In deze serie zien we wat er gebeurt nadat 66 zorgvuldig gekozen kluizen worden gekraakt. De kluizen zijn allemaal afkomstig van topfunctionarissen uit de financiële wereld, het leger en de politiek. De daders moeten gepakt zien te worden voordat al deze staatsgeheime uitlekken. Maar het kwaad is al geschied. 

De infiltrant

Danny heeft lange tijd in de cel gezeten. Hij wil absoluut niet terug de cel in, maar zijn geld verdienen op een legale manier zit er ook niet in. Tot hij door de federale politie gevraagd wordt om te infiltreren bij een drugstrafikant. Als hij dit doet en hij weet informatie door te spelen naar de politie zullen alle aanklachten komen te vervallen. Of toch niet? Hij zit in een tweespalt en dat komt allemaal terug in deze Vlaamse serie. 

De dag 

Tijdens een overval op een bank weten de criminelen in de kluis te komen. Maar het lukt ze niet om met het geld buiten te komen dus gijzelen ze het personeel. Waar de politie probeert om zo min mogelijk slachtoffers te krijgen bij deze gijzeling zien de criminelen zich genoodzaakt om maatregelen te treffen. Deze serie is maar één dag, en je wordt van minuut tot minuut meegezogen in een echte gijzeling. Wat zijn de vraagstukken waarmee gijzelnemers te maken krijgen en hoe moet de politie handelen? 

Coppers

In Coppers worden de boeken tot leven gebracht. Zo bestaat deze serie uit losstaande verhalen met dezelfde hoofdrolspeelster. Er wordt gezocht naar een evenwicht in een criminele wereld. Een misdadiger krijgt straf en de slachtoffers worden gecompenseerd. Alles in evenwicht, maar vaak loopt dit anders. Het is niet gek dat vrouwe justitia een blinddoek voor heeft. Zo kijkt ze soms weg bij grote zaken waar macht een groot aandeel heeft in beslissingen. De hoofdrolspeelster: Liese probeert als commissaris gerechtigheid te vinden voor daden. 

Het huis Anubis 

In deze serie wonen in totaal negen tieners in een internaat. Het huis heet Anubis en dit oude huis staat bol van geheimen. In totaal zijn er maar liefst 400 afleveringen gemaakt. Ze zijn vooral gebaseerd op Griekse en Egyptische Mythologieën. Er bevinden zich verborgen schatten in het huis en tijdens alle verschillende seizoenen komen er weer nieuwe schatten tevoorschijn en worden er nieuwe ontdekkingen gedaan. Dit is vooral een kinderserie, maar ontzettend intrigerend om ook als volwassene te volgen.    

De ridder

In deze serie zien we Helena de Ridder. Ze is een talentvol advocaat en er ligt een heel leven voor haar. Tot ze de mist in gaat bij een zaak en deze eindigt in een tragedie. Ze besluit te stoppen als advocaat en als openbaar aanklager aan de slag te gaan. Hier kan ze zorgen voor meer rechtvaardigheid. In deze serie komen verschillende afleveringen voorbij en wordt er een uniek kijkje gegeven in de wereld van een openbaar aanklager. 

Into the Night 

Dit is een Belgische serie, op Netflix. Maar hij heeft een internationale cast. De acteurs en actrices komen vanuit heel Europa. De serie gaat over een Apocalyps waarbij de zonnestralen dodelijk zijn geworden voor ons mensen. Zo probeert een vliegtuig dat gevolgd wordt in de serie in het donker te vliegen. Maar na verloop van tijd worden niet alleen de zonnestralen dodelijk, maar ook de passagiers van het vliegtuig gaan elkaar te lijf. 

De avonturen van Kuifje 

De bekendste Belg ter wereld is toch misschien wel Kuifje. Op Netflix vind je een serie van Kuifje: De avonturen van Kuifje. Deze tekenfilmserie neemt je weer helemaal terug in de tijd. Zo is hij getekend in de negentiger jaren, maar nog steeds net zo spannend. Ondanks dat de serie dus flink is verouderd is het voor jouw kinderen nog steeds ontzettend leuk om naar te kijken. 

Meer Belgische series

Waar we in de lijst voornamelijk Nederlandstalige series uitgelicht hebben heeft België ook een aantal topseries afkomstig uit Wallonië. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet: 

  • Zone Blanche 
  • Unité 42 
  • La Treve 
  • The Missing
  • Le Forêt

In het Franse gedeelte van België werken ze vaak samen met Franse filmproducenten. In Frankrijk timmeren ze flink aan de weg in de filmindustrie en dat is de laatste jaren goed terug te zien op televisie. 

Vorige

Beste kinderfilms in 2023 

Volgende

De beste films voor komende winter 

Laatste van Blog