Beste romantische films Netflix 2023

Ben jij op zoek naar een goede romantische film die je lekker op de bank kunt kijken onder het genot van een glas wijn of een bak popcorn? Geen zorgen, wij gaan je helpen! In deze lijst vind jij de beste romantische films op Netflix voor 2023. Scrol naar beneden en kies jouw ideale romantische film uit op Netflix!

  1. Marriage Story

Deze film is geschikt voor ieder die van een meeslepend en dramatisch verhaal houdt. In deze film krijg je het verhaal te zien van het echtpaar, Charlie en Nicole. Het ooit gelukkige huwelijk tussen de toneelregisseur en de actrice loopt op zijn einde. Ze belanden in een slopende echtscheiding die door hun zoontje steeds ingewikkelder lijkt te worden. Het echtpaar komt door de voogdij beide enorm onder druk te staan en merken dat hun levens nog altijd erg verstrengeld zijn. Aan romantiek en drama is geen gebrek.

  1.  The Notebook 

Een klassieker binnen de romantische genre: The Notebook. Voor iedereen die deze film al eens heeft gezien is het alsnog vermakelijk om ‘The Notebook’ te kijken. Deze film behoort uiteraard tussen de beste romantische films op Netflix voor 2023, ondanks het feit dat de film uit 2004 komt is het nog steeds een fantastische film. 

Het verhaal gaat over een koppel dat elkaar in het begin jaren 40 tegenkomt in het plaatsje Seabrook in North Carolina. Allie is daar om met haar familie vakantie te vieren en ontmoet daar Noah op wie ze verliefd wordt. Noah Calhoun en Allie Hamilton hebben de tijd van hun leven en de liefde spat er vanaf. Maar dan lijkt alles plotseling voorbij. Noah meldt zich aan bij het leger en Allie is inmiddels verhuist, de liefde lijkt verloren te gaan. 

  1. Love Actually

Voor de mensen die dol zijn om romantische komedie treffen met ‘Love Actually’ een uitstekende film. Het is een komisch verhaal met hartverwarmende momenten waarin je verschillende mensen volgt in hun liefdesleven in aanloop naar de kerst. 

In de film volg je 8 Londense vrouwen in hun levens vlak voor de kerst. De personages zijn allemaal met elkaar verbonden en de verhalen lopen perfect in elkaar over. Zo volg je bijvoorbeeld de nieuwe premier die verliefd wordt op het meisje wat hem thee brengt en zie je de zus van de premier die huwelijksproblemen ervaart. Een fantastische film als je houdt van komedie en romantiek!

  1. Sense and Sensibility 

Een film die begint met de nodige drama en zich ontpopt tot een ware romantische film. Het is ook niet voor niks dat ‘Sense and Sensibility’ hoog staat aangeschreven in de lijst van beste romantische films op Netflix voor 2023. 

‘Sense and Sensibility’ is gebaseerd op een boek uit eind 18e eeuw. De film speelt zich ook af rond deze periode. Het verhaal gaat over een meisje dat haar vader verliest en doordat de erfenis niet naar haar of haar zussen gaat, maar naar de stiefbroer hebben ze geen recht op de erfenis en het huis. Ze worden uit huis gezet en gaan op zoek naar een nieuw thuis. In de rest van de film gaan de zussen op zoek naar huis en komen ze onderweg ook nog hun liefdes tegen. 

  1. Zivot Je Cudo

Een romantische film die zich afspeelt rond de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Een mooi verhaal met een spannende afloop die je meesleept in het leven van Luka en zijn vrouw. Waar de oorlog steeds dichterbij komt, lijkt Luka dit allemaal te ontgaan en blijft met zijn vrouw in Bosnië om zo met zijn vrouw te kunnen blijven genieten. Alleen hoe lang kan de oorlog genegeerd blijven en is de liefde genoeg om in de dreigingen te weerstaan?

  1. The Piano

Een mooie opbouw van de liefde, net op het moment wanneer alles lijkt tegen te zitten. Het geluk vinden in een ongeluk, dat is waar deze film om draait. ‘The Piano’ is een film waarin je Ada en haar dochter volgt in een leven na de dood van Ada haar man. Ada wordt uitgehuwd aan Stewart die woont in Nieuw-Zeeland. Eenmaal daar aangekomen wordt de piano, waar Ada en haar dochter uren op speelde en troost uit haalde, verkocht door Stewart. Ada voelt niets meer dan afschuw voor Stewart nadat hij de piano verkocht heeft aan landverkoper George. Gelukkig vraagt George haar om lessen op de piano, waar ze eerst ook afschuw voor voelt. Deze pianolessen blijken uiteindelijk de fijne momenten in haar leven te zijn en de relatie tussen Ada en George verandert langzaam in iets intiems… 

  1. Phantom Thread

De film waar passie, drama en romantiek centraal staan behoort zeker tot de beste romantische films van Netflix voor 2023. Wie van drama en mode houdt zit met ‘Phantom Thread’ goed!

Reynolds Woodcock is samen met zijn zus kledingontwerper van de elite van de naoorlogse Britse gemeenschap. Woodcock vindt zijn inspiratie in de vrouwen voor wie hij ontwerpt en daarnaast houden ze hem ook gezelschap. Zijn hele leven is zo afgestemd op wat hij fijn vindt, totdat hij Alma ontmoet en daar verliefd op wordt. Hij ervaart deze liefde alleen voor een deel als verstikkend en hij zal moeten kiezen tussen liefde of zijn oude leven. 

  1. Me Before You

‘Me Before You’ is een prachtige film waarin een Louisa Clark de zorg op zicht neemt van een invalide genaamd Traynor en verliefd wordt op de man in de rolstoel. Traynor heeft een motorongeluk gehad waardoor zijn hele succesvolle leven stil is komen te staan. De moeder van Traynor hoopt dat Louisa, Traynor wat kan opvrolijken en kan verzorgen. Door de film heen wilt Traynor een einde zijn leven maken, maar er is een iemand waardoor hij zich toch nog een beetje gelukkig voelt: Louisa. Is de liefde alleen sterk genoeg om Traynor weer gelukkig te maken?

9. The Vow 

Sommige romantische films zijn gewoon niet te kijken zonder de zakdoekjes ernaast. Bij deze film: The Vow is dat niet anders. Paige raakte bij een auto-ongeluk in een coma. Nadat ze wakker wordt is ze compleet haar geheugen kwijt. Haar man moet opnieuw haar liefde voor zich winnen. Dus wat is wat hij graag proberen door allerlei romantische manoeuvres. Want hij wil niet anders dan gewoon zijn vouw weer terug. 

10. Meet Joe Black 

Tijdens deze film speelt Brad Pitt de dood, maar dat geeft niks, want hij is nog steeds de aantrekkelijke man die hij is. Bill Parrish moet worden opgehaald door de dood. Joe Black als Brad Pitt staat voor de deur om hem op te halen. Maar net voordat hij wordt meegenomen besluit Bill een deal te maken met de dood. Joe Black laat hij al het mooie zien in het leven en in ruil daarvoor hoeft hij niet te sterven. Tot Joe ineens verliefd raakt op Bill zijn dochter. 

Deze 10 fantastische romantische films behoren tot de beste romantische films op Netflix voor 2023. Ze zijn allemaal stuk voor stuk het kijken waard en jij hebt genoeg keuze voor een romantisch avondje Netflix!

Heb je zin in een romantische komedie? Dan is ‘Love Actually’ jouw film! Liever een echte romantische film die je wellicht ontroerd? Ga dan voor ‘The Notebook’ of ‘Me Before You’. Hoe dan ook, je kunt met deze beste romantische films van Netflix veel kijkplezier beleven! 

Vorige

Beste Series op Amazon Prime van 2023

Volgende

Beste Films op Amazon Prime in 2023

Laatste van Blog