Beste Nederlandse series op Netflix van 2023

Wil je een serie volgen waarbij je heerlijk kunt genieten van Nederlandse drama, romantiek of spanning? Met deze lijst van beste Nederlandse series op Netflix ben je verzekerd van een aantal pareltjes uit de Nederlandse filmwereld. Kijk ook snel of jouw genre of serie er tussen zit in de lijst!

  1. Undercover

Iedereen in Nederland kent inmiddels wel de naam Ferry. In de serie ‘Undercover’ volg je een undercover-agent die op jacht gaat naar de grootste drugsbaron van de Benelux, Ferry Bouman. Het is een spannend verhaal met actievolle momenten die ervoor zorgen dat je blijft kijken. 

Met de 3 seizoenen en een film beleef je ontzettend veel kijkplezier en het is ook niet gek dat deze serie boven aan de lijst van beste Nederlandse series op Netflix staat. 

  1. Tabula Rasa

Daar waar mysterie en drama een mooie samenhang vinden in ‘Tabula Rasa’, ga je mee in het verhaal van Mie die een verdwijningszaak van Thomas de Geest probeert op te lossen. Het enige vervelende is dat Mie lijdt aan geheugenverlies, maar wel de laatste is geweest die Thomas heeft gezien. 

Deze spannende serie is te zien op Netflix en behoort zeker tot een van de beste Nederlandse series op Netflix!

  1. Eigen Kweek

In deze serie volg je de familie Welvaert. Broer Jos heeft een aantal verkeerde beleggingen gedaan waardoor hij al zijn geld kwijt is. Met zijn zoon besluit hij om een cannabisplantage te gaan beginnen om zo zijn schulden weg te werken en geld te verdienen. Bovendien komt zijn broer met zijn nieuwe Filipijnse vriendin langs en is er genoeg drama en sensatie. 

Een serie waarin je echt meeloopt met de familie en zo op de voet volgt wat er allemaal gebeurt bij familie Welvaert. 

  1. The letter for the King

Hoewel deze serie technisch gezien niet Nederlands is, past hij toch in deze lijst. ‘The letter for the King’ is namelijk gebaseerd op het Nederlandse verhaal ‘Een brief voor de Koning’. Dat is daarnaast niet het enige Nederlandse trekje van de film, er speelt namelijk ook een Nederlandse acteur de rol van Prins Viridian. Om deze reden belandt deze serie toch in de lijst van beste Nederlandse series op Netflix. 

Met spanning en avontuur ga je mee in de verhalen van een paar dappere avonturiers die een brief bij de koning proberen te krijgen. Onderweg gebeurt er van alles en er is geen gebrek aan fantasie en actie. Overigens is deze serie geschikt voor het hele gezin en je  kunt gezellig met zijn allen deze serie volgen.

  1. Ares

Voor mensen die van horror houden, is deze Nederlandse serie zeker geschikt. ‘Ares’ gaat namelijk over Rosa en Jacob die beide bij een geheime sociëteit in Amsterdam willen horen. Maar om hierbij te horen, moeten ze wel enkele activiteiten uitvoeren die je de stuipen op het lijf jagen. 

Op het gebied van horror is deze Nederlandse serie zeker een aanrader. Het zit vol met spannende momenten en je zal zeker af en toe van de schrik je hart voelen bonzen. Als je dus op zoek bent naar de beste Nederlandse horrorserie op Netflix, dan is ‘Ares’ dé serie!

  1. Fenix

Als je ‘Undercover’ al geweldig vond, dan zal je met ‘Fenix’ ook mee worden getrokken in het verhaal van de drugswereld. Het verhaal begint met een ontketening van een drugsoorlog. Hierbij sluit Jos Segers (drugsbaron) een deal met Peter Haag (officier) om zijn concurrent op te laten pakken. Dit verloopt alleen niet volgens plan en beide heren komen om het leven. 

Na de mislukte poging om de concurrentie uit te schakelen worden onbewust de dochter van Haag en de zoon van Segers meegesleurd in de donkere wereld van pillen en geweld. Een spannende serie waarbij je een kijkje krijgt in de onderwereld en daarom zeker in de lijst van beste Nederlandse series op Netflix past. 

  1. Toon

Een serie waar aan humor en ongemakkelijke momenten genoeg te zien is, gaat over de jongen Toon. Hijzelf is vrij onsociaal en houdt helemaal niet van aandacht. Hij trekt zich het liefst terug in zijn kamer om te gamen of niks te doen. Wanneer hij ongewild een surpriseparty krijgt en een liedje moet zingen, zingt hij dat iedereen naar huis moet. Dit wordt opgenomen en op YouTube geplaatst waar het een enorme hit wordt. Nu is Toon bekend en populair, wat nu? 

Voor humor en plezier tijdens het kijken van een serie is ‘Toon’ perfect en zeker aan te raden om te gaan kijken!

  1. In Vlaamse Velden

Deze serie gaat over de Eerste Wereldoorlog en laat het verhaal zien van een Vlaams gezin tijdens deze oorlog. Voor ieder die geïnteresseerd is in de Eerste Wereldoorlog en daarnaast houdt van drama en spanning, is ‘In Vlaamse Velden’ een fascinerende serie die zeker het kijken waar is. 

Je volgt het verhaal van Marie Boesman en haar familie tijdens de oorlog. Zelf droomt ze ervan om dokter te worden en ze wordt uiteindelijk verpleegster aan het front. Haar ene broer wil vechten in de oorlog, maar dit leidt tot een tragisch einde en haar andere broer probeert met man en macht te deserteren. Dit terwijl moeder Virginie probeert om de familie bij elkaar te houden. 

De drama houdt maar niet op en door de historische achtergrond van de serie behoort ‘In Vlaamse Velden’ in de lijst van beste Nederlandse series op Netflix. 

9. De Twaalf

We hebben een Vlaams gesproken film in de lijst gezet. Deze film gaat over twaalf gewone burgers die hun burgerplicht doen en als volksjury worden opgeroepen. Er is één taak en dat is schuld of onschuld uitspreken over een schooldirectrice. Ze wordt beschuldigd van twee moorden. Nadat de uitspraak is gedaan gebeuren er extreem rare dingen en lijkt het recht niet echt te zegenvieren. Dus was het wel een juiste uitspraak? 

10. 13 geboden

Mozes, of iemand die zichzelf zo noemt begaat verschillende misdaden. De moorden hebben veel weg van de 10 geboden uit de bijbel. Heb jij in de ogen van Mozes de regels overtreden, dan zal je gestraft worden. Er wordt onderzoek gedaan door twee politie-inspecteurs, maar kunnen zij iets doen tegen deze seriemoordenaar? Door het publiek en de maatschappij kan hij op enorm veel applaus rekenen. Want dit is toch gewoon voor de goede zaak? 

Ook met Nederlandse series kun jij gezellige avonden Netflix beleven. Of wat dacht je van even de tijd vergeten in de auto of trein? Met deze lijst van Beste Nederlandse series op Netflix ben je verzekerd van een hoop fantastische series en veel verschillende genres. Zo beleef je veel kijkplezier met jouw ideale Nederlandse serie op Netflix!

Vorige

​Deze 10 Netflix-documentaires moet je gezien hebben

Volgende

Beste Series op Amazon Prime van 2023

Laatste van Blog