Beste Films op Amazon Prime in 2023

Een relatief nieuwe, maar zeker grote streamingsdienst is in opkomst: Amazon Prime. Deze service beschikt over veel geweldige films die jij gezien moet hebben. Daarom hebben we voor jou hier een overzichtelijke lijst gemaakt met de beste films op Amazon Prime in 2023! Benieuwd welke films dat allemaal zijn? Kijk dan snel verder voor de allerleukste films op Amazon Prime in 2023!

  1. The Dark Knight

Voor de mensen die van Batman of superheldenfilms houden, is ‘The Dark Knight’ de perfecte film. In deze film neemt Batman het op tegen de Joker in een ultiem gevecht. Hou jij van spanning en actie, dan is ‘The Dark Knight’ jouw film! Ook als je deze film al een keer hebt gezien, kan het alsnog zorgen voor een zenuwslopende avond, alleen of met gezelschap. 

  1. The Lord Of The Rings

Een filmserie met elven, dwergen, tovenaars en nog véél meer bijzondere wezens die samen zorgen voor een geweldig verhaal. Met Frodo, Gandalf en Legolas beleef je de avonturen van een gevaarlijke wereld die op het punt staat om te worden overgenomen door duistere krachten. 

De verfilmde boeken zijn in de filmwereld uiterst populair, zo ook op Amazon Prime. Het is dan ook niet gek dat ‘The Lord Of The Rings’-serie terecht komt in de lijst met beste films op Amazon Prime in 2023. 

  1. Schindler’s List

Deze film gaat over de Tweede Wereldoorlog waarin de mooie kanten van de mens naar boven komen, maar ook de minder mooie kanten worden blootgelegd. In de film besluit Oskar Schindler, een Duitse zakenman, tijdens de Jodenvervolgingen zijn fabriek te gebruiken als een schuilplaats voor Joden. Hij heeft een dubbele agenda en probeert vrienden te blijven met de Nazi’s terwijl hij honderden Joden weet te redden. 

Het gehele verhaal is gebaseerd op de ware gebeurtenissen van Oskar Schindler die zijn verfilmd in ‘Schindler’s List’. Als je dus het bijzondere verhaal van Oskar Schindler wilt zien of geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog, dan zit je met ‘Schindler’s List’ goed. 

  1. Forrest Gump

Van een jongen die zwakbegaafd is, niet kan lopen en die geen vader heeft, groeit Forrest Gump uit tot een succesvol man die al het geluk in de wereld lijkt te hebben. Er is alleen één ding wat hem maar niet lijkt te lukken en dat is samen zijn met zijn grote liefde Jenny. De film neemt je mee naar enkele historische gebeurtenissen in Amerika en de veranderingen die elk decennium plaatsvinden. Een perfecte film voor het gezin of om in je eentje te kijken!

  1. Inception

Wil je een thrilleravond houden en een film kijken waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten? Met ‘Inception’ zit je dan zeker goed! Deze film gaat over Dom Cobb, die een specialist is op het gebied van het vaststellen van waardevolle geheimen bij mensen. Dom zorgt ervoor dat mensen mentaal op hun zwakst zijn en dan slaat hij toe. Hierdoor is Dom een begeerd man en hij is in veel landen voortvluchtig. Hij is dan ook alles kwijtgeraakt wat hem lief is, maar hij heeft de kans om zijn oude leven terug te krijgen. Ditmaal niet door iets te stellen maar juist door een gedachte in iemands hoofd te plaatsen. 

Als je van spanning en drama houdt, dan is ‘Inception’ de ideale film voor jou! In de lijst met beste Amazon Prime films van 2023 is dit een geweldige thriller. 

  1. The Matrix

‘The Matrix’ is een klassieker binnen de filmwereld, de scene met kogels die in slow motion vliegen is wereldberoemd en daarom behoort deze film tot de beste Amazon Prime films van 2023. 

Neo is een computerhacker die in contact komt met Morpheus. Morpheus laat Neo de echte wereld zien en zo komt Neo erachter dat de mensen hun vrijheid kwijt zijn geraakt. De echte wereld is volgens Morpheus een virtuele wereld genaamd de Matrix. Morpheus is ervan overtuigd dat Neo als enige de Matrix kan vernietigen om zo de mensen hun vrijheid terug te geven. Er zijn alleen wat mensen die dit willen voorkomen…

  1. Fight Club

Als je deze film nog niet kent, dan zal je verbaasd zijn over wat er allemaal gebeurt. Het zit namelijk vol met drama en als je daarvan houdt, heb je de juiste film te pakken. 

Tyler en Jack slepen je mee in een waanzinnig verhaal van twee mensen die vastzaten in de sleur van het leven en erop een speciale manier uitkomen. Tyler is een zeepverkoper die Jack in het vliegtuig ontmoet en hem overtuigd van zijn levensfilosofie. Hij vindt dat (fysieke) pijn onderdeel van het leven is en het leven meer waarde geeft. Om deze reden richten Tyler en Jack de ‘Fight Club’ op, een plek waar je kunt vechten om het leven meer betekenis te geven. Alleen dit loopt al snel uit op nog radicalere situaties waarin mensen gepijnigd worden. 

  1. Interstellar 

‘Interstellar’ is een mix tussen sciencefiction en een dramatische thriller, en past perfect in de lijst met de beste Amazon Prime films in 2023. Ben jij gek op ‘het einde van de wereld-films’? ‘Interstellar’ is dan zeker een film die in de top 5 van deze categorie valt. 

In deze film zijn regeringen en economieën ingestort, voedsel is schaars en er speelt zich nog een groter probleem af. ‘Interstellar’ gaat over de aarde in de toekomst, maar na alle problemen is er ook nog een wormgat wat de aarde dreigt op te zuigen. Het is aan een handje vol mensen om een nieuwe planeet te ontdekken voor de mensheid.

9. Saving Private Ryan

Dit is toch wel een klassieker die je gezien moet hebben. Tom Hanks speelt de hoofdrol in deze oorlogsfilm. Het speelt zich allemaal af in de tweede wereldoorlog. Tijdens de oorlog wordt bekend dat 3 van 4 broers die dienen voor het Amerikaanse leger zijn overleden. Captain Miller wordt met een klein team op een speciale operatie gestuurd om de laatste zoon te gaan redden. Dit is een film die je zeker eens in je leven gezien moet hebben. 

10. Terminator 2: Judgment day

Arnold Schwarzenegger, die naam zegt je waarschijnlijk wel wat. Want hij is naar ex-bodybuilder, acteur inmiddels ook gouveneur in Amerika. In 2029 voelt het computersysteem skynet een oorlog tegen de mensheid. Deze cyborg moet verslagen worden en wie kan je daar beter voor inschakelen dan de terminator. Tijdens deze tweede terminator film die op IDB zeer goed beoordeeld wordt, gaat Arnold de strijd aan!

Als het goed is, heb je nu jouw ideale film op Amazon Prime uitgezocht. Zo kun je een avondje sciencefiction beleven met ‘Interstellar’, een actiefilm kijken zoals ‘The Dark Night’ of je hart laten verwarmen met ‘Forrest Gump’. Geniet van de beste films op Amazon Prime en beleef vele fijne avonden achter de tv of laptop!

Vorige

Beste romantische films Netflix 2023

Volgende

Beste Horrorfilms op Netflix in 2023

Laatste van Blog