Beste Horrorfilms op Netflix in 2023

horror op netflix

Zin in een avondje horror en bibberen op de bank? Met deze lijst van beste horrorfilms op Netflix in 2023, kun je je voorbereiden op wat slapeloze nachten… Ben je benieuwd naar de engste horrorfilms op Netflix in 2023, kijk dan snel hieronder voor de beste films!

Ben je benieuwd naar de engste horrorfilms op Netflix, kijk dan snel hieronder

The Conjuring 

Een van de beste horrorfilmseries is ‘The Conjuring’. De films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van het echtpaar Ed en Lorraine Warren. In de films volg je een gezin dat net in een nieuw huis is komen wonen. Gedurende de films gebeuren er rare dingen en het blijkt na analyses van Ed en Lorraine dat het huis bezeten is. Het is de taak van het stel en het gezin om dit op tijd op te lossen voordat de geest zijn zin krijgt en er doden vallen. 

Deze filmserie is een van de best verfilmde horrorverhalen en vindt daarom zijn weg terug in de lijst van beste horrorfilms op Netflix in 2023. Bovendien zijn er meerdere delen en je kunt dus extra genieten van angst en gruwel!

Insidious

Opnieuw een filmserie met verassende schrikmomenten en extra spanning, die daarnaast is geregisseerd door dezelfde regisseur van de ‘The Conjuring’. Deze filmserie bevat 4 films die goed op elkaar aansluiten en zorgen voor meer en meer horror. 

In deze film raakt een het jongetje Dalton buiten bewustzijn nadat hij van de trap is gevallen. Na maanden in coma te hebben gelegen in het ziekenhuis mag hij weer naar huis waar vervolgens rare dingen gebeuren. Het lijkt wel of Dalton aan het spoken is, maar dat kan natuurlijk niet, toch? Als blijkt dat Dalton uit zijn lichaam kan gaan in astrale vorm, komen zijn ouders erachter dat kwaadaardige entiteiten zijn lichaam overnemen. Om dit te stoppen moet vader Josh zijn zoontje achterna gaan en de kwaadaardige entiteiten tegenhouden. De spanning zit er goed in en deze film zit vol schrikmomenten! 

Creep

Goed acteerwerk en een meeslepende filmwijze maken ‘Creep’ tot een geslepen horrorfilm. Op de lijst van beste horrorfilms op Netflix in 2023, is ‘Creep’ een vreemde eend in de bijt. Je volgt namelijk maar twee personen waarvan er eentje zich steeds minder op zijn gemak voelt. 

De film gaat over  een eigenaardige man die een dag in zijn leven wilt laten vastleggen door een cameraman. Alleen gebeuren er steeds raardere dingen die voor de cameraman steeds ongemakkelijkere momenten opleveren. De vraag is alleen nog hoe de dag gaat aflopen en wat er allemaal gaat gebeuren…

His House

Deze horrorfilm is een Netflix Original en de beste die Netflix voor 2023 heeft klaarstaan. In de film volg je een echtpaar uit Zuid-Soedan die naar Engeland emigreren voor een beter leven. Wanneer ze in Engeland aankomen, merken ze dat niet alleen de oorlog hun achtervolgt. Met veel oprechte angstmomenten zal je steeds verder en verder terugzakken in je stoel of de bank. 

Apostle

In de film ‘Apostle’ neemt het geloof een hele rare, gruwelijke wending. Thomas Richardson is op een eiland opzoek naar zijn zus Jennifer. Op het eiland wordt ze namelijk vastgehouden door een sekte. Deze willen haar niet vrijlaten maar Thomas is vastberaden haar hoe dan ook vrij te krijgen. Alleen dit is makkelijker gezegd dan gedaan, de sekte bestaat namelijk uit bloedoffers. 

‘Apostle’ is een spannende film met eigenaardige schrikmomenten. Om deze reden vind je de film dus ook terug op de lijst van beste horrorfilms op Netflix voor 2023. 

Hostel

Een film waar gruwel en horror de belangrijkste ingrediënten zijn, past perfect in deze lijst van beste horrorfilms op Netflix. Wie houdt van spanning en sensatie met een mysterieuze wending, zit bij ‘Hostel’ zeker goed!

De film gaat over een Amerikaans trio dat op zoek is naar feest en seks. Eenmaal in Nederland, stuiten ze op hun weg naar de coffeeshops en de Wallen, op een man die hun verwijst naar het Oosten. In het Oosten van het land zijn de vrouwen gewilliger en is het veel beter, belooft hij. De jongens besluiten dat te doen en stappen op de trein. In Slowakije zijn de vrouwen inderdaad vrij gewillig en beter, maar dan verdwijnt één van het trio. Als later ook de andere twee ontvoerd worden, komen ze in een martelkamer zonder een weg terug…

Don’t Breathe

Wanneer 3 jongeren denken makkelijk geld te kunnen verdienen door bij een blinde veteraan in te breken, blijkt alles toch erg tegen te vallen. Tijdens het inbreken wordt de man namelijk wakker en hij gaat op jacht. Bovendien komen de jongeren in het huis achter schokkende geheimen. 

Bij deze film wordt er ontzettend goed gewerkt met spanningsopbouwingen en zijn de schrikmomenten extreem. Geen verassing dat deze Netflix Original terug te vinden is op de lijst van beste horrorfilms op Netflix voor 2023. 

The Shining en Doctor Sleep

De boeken ‘The Shining’ en ‘Doctor Sleep’ geschreven door Stephen King, zijn beide verfilmd en te zien op Netflix. 

‘The Shining’ gaat over Jack die na zijn alcoholverslaving op zoek is naar een baantje als huisbewaarder. Deze vindt hij bij een hotel in de Rocky Mountains, waar hij tijdens de herfst en wintermaanden verblijft om het hotel te onderhouden. Samen met zijn vrouw en kind gaan ze naar Colorado om op het hotel te passen. Als bij aankomst blijkt dat een man zijn gezin heeft vermoord in kamer 237 en Jack met geesten kan praten, gebeuren er rare dingen. Op een gegeven moment lijkt het wel alsof Jack geen controle meer heeft over zijn eigen gedachten, maar iemand anders…

‘Doctor Sleep’ is het vervolg op ‘The Shining’ waarin je nu Jack’s zoon, Dan, volgt in zijn avontuur om een meisje te redden van een sekte die haar vanwege haar krachten wilt vermoorden. 

Beide films zijn spannende horrors die zeker in de lijst van beste horrorfilms op Netflix voor 2023 komen!

Midsommar 

Dit is een film van de regisseur Ari Aster. Zij maakte eerder al de horrorfilm Hereditary en nu heeft ze met Midsommar weer een angstaanjagende film weten te creëren. De film start met Florence die met haar vriend vertrekt richting Zweden. Dit omdat ze thuis een heftig familiedrama heeft meegemaakt en ze klaar is voor een nieuwe start. Ze wonen met andere vrienden in een kleine commune. Maar heel ver van de buitenwereld gebeuren hier bizarre rituelen. 

His House

Dit is misschien wel één van de beste horrorfilms op Netflix. Het gaat over een familie die gevlucht is uit Zuid-Soedan en terecht zijn gekomen in Engeland. Daar aangekomen voelen ze dat er iets niet oké is in hun woning. Hebben ze dan misschien iets meegenomen uit de oorlog? Zien ze dingen in hun verbeelding? Tijdens deze film word je constant voor de gek gehouden en dat maakt hem ongelofelijk eng. 

Voor een lekker avondje horror en gruwel met vrienden, familie of in je eentje, kun je dus met deze lijst aan de slag! Jij kunt gaan genieten van de engste en spannende scènes met de beste horrorfilms op Netflix voor 2023.

Lees ook eens:

De spannende thriller films op Netflix >

Vorige

Beste Films op Amazon Prime in 2023

Volgende

Beste Thriller Films op Netflix in 2023

Laatste van Blog