Beste Thriller Films op Netflix in 2023

beste spannende thriller films op netflix

Ben je opzoeken naar goede thrillers of een echte spannende film op Netflix? In dit overzicht vind je de aller beste thrillers van dit moment. Bekijk dus snel deze toplijst aan films. 

Een goede film vinden begint bijna altijd bij het zoeken naar het juiste genre. Een genre waarbij je op het puntje van je stoel zit is toch zeker weten een thriller. Het woord thriller is afgeleid van het Engelse: ‘thrill’, dit betekent zoiets als: ‘in vervoering brengen’. Het zijn vaak spannende verhalen waarbij de nadruk ligt op actie en gevaar. Je zal gedurende een thriller voortdurend spanning ervaren. De verhaallijn is dan ook in veel gevallen onvoorspelbaar wat de kijker in vervoering zal brengen. 

Top 12 beste thrillers in 2023 

spannende film netflix-thrillers

Wij hebben een lijst gemaakt op basis van streams. Het kan zijn dat jij een andere smaak hebt en jij bepaalde thrillers niet had gekozen. 

Don’t Look Up 

Eindelijk weer een film waarover wordt gesproken aan de koffietafel in de ochtend. Daar hebben we allemaal toch een tijd op moeten wachten. Maar deze Netflix film zit gewoon super goed in elkaar. Het gaat over een student en een professor in astronomie. Zij zien een grote komeet aankomen die de aarde volledig zal wegvagen, maar niemand wil ze geloven. Met een kleine knipoog is deze film zeker één van de betere van dit jaar. 

The Guilty 

Om te laten zien dat je geen groot budget nodig hebt voor een enorm goede en spannende film laat deze film wel zien. Jake Gyllenhaal laat zien hoe spannend een film kan blijven wanneer er een goede acteur wordt neergezet. Jake moet door een lopende zaak tijdelijk op de alarmcentrale werken en telefoontjes aannemen. Wanneer hij op zijn laatste dag ineens gebeld wordt door een ontvoerde vrouw neemt hij grote risico’s om haar te helpen. Maar zal het genoeg zijn? 

Brazen 

In deze film staat Grace centraal. Ze is een mysterieschrijver, maar ook een misdaadexpert. Haar zus vraagt haar om terug te komen naar Washington, omdat ze haar iets moet vertellen. Op het moment dat ze aankomt is haar zus overleden. Ze ontdekt dat haar zus er een dubbelleven als webcamartiest op na heeft gehouden. Waar ze beter niet bij de zaak betrokken kan raken gebeurt dat toch, met alle gevolgen van dien. 

Don’t Breathe 

In deze film willen een aantal inbrekers een makkelijke slag slaan. Zo gaan we bij een oude blinde veteraan inbreken. Maar het blijkt dat deze veteraan nog flink wat actie in zijn mars heeft. Zo hebben ze hoe dan ook het verkeerde huis uitgekozen. Inmiddels is ook al het tweede deel van deze film uit en die is net zo spannend te noemen. 

Gerald’s game

Mike Flanagan is de regisseur van deze film. Het is de verfilming van een bekend boek van Stephen King en dan weet je zeker dat het spannend gaat worden. Jessie en Gerald gaan samen een wekend weg en willen hun seksleven wat nieuw leven inblazen. Jessie wordt vastgebonden op bed, maar nog voordat ze weer los gemaakt kan worden sterft Gerald aan een hartaanval. Tijdens deze film weet je niet meer wat behoort tot de waarheid en wat niet. 

Mother Android 

Wat als de wereld wordt overgenomen door artificiële intelligentie? Ben je daar benieuwd naar dan moet je zeker deze sci-fi thriller zien. In de toekomst zullen er robots zijn in alle gezinnen, maar wat als de robots ineens slim genoeg worden om mensen te kunnen begrijpen, of zelfs hun eigen leger op te zetten. In deze film zie je hoe de wereld compleet veranderd wanneer computers aan de macht komen en de wereld compleet op hun kop zetten. 

Ferry 

Toch wel onze Nederlandse trots wanneer het gaat om spannende netflix films. Zo is deze film ontstaan na de hitserie: Undercover in Nederland. In deze film zie je hoe Ferry van werknemer van een hasjbaron uitgroeit tot een grote man in de onderwereld. Hij moet voor Brink de hasjbaron opzoek gaan naar de daders van een gewelddadige overval op zijn zoon. Ferry pakt deze opdracht met beide handen aan en gaat opzoek naar de daders. 

Joker 

Dit is toch wel een klassieker die te zien is op Netflix. In deze film volgen we de aartsrivaal van Batman. De rol van joker wordt gespeeld door Joaquin Phoenix en hij laat zien hoe deze zieke geest zo ziek is geworden. Van een onzekere man wordt hij de Joker die iedereen leert kennen als zieke moordenaar. Een prachtige thriller die je zeker tot het einde wil kijken. 

Uncut Gems 

In deze film volgen we Howard Ratner, deze Joodse diamantenverkoper werkt zichzelf nogal in de problemen door te gokken met zijn omzet. Tot hij een enorm zeldzaam opaal weet te importeren. Hij probeert deze te verkopen om van zijn gokschulden af te komen. Maar het gaat allemaal van kwaad tot erger. Tijdens deze film zit je zeker op het puntje van je stoel en is het knagen aan de nagels tot je er bijna geen meer over hebt. 

Army of Thieves 

Na de film Army of the Dead waarin een speciaal samengesteld team zombies moest gaan omleggen. Is het nu tijd voor een nieuwe film. In the Army of Thieves moet een aantal inbrekers samen met Dieter drie legendarische kluizen kraken. Deze kluizen zijn verspreid over heel Europa en nagenoeg onvindbaar, en vooral onkraakbaar. Maar Dieter is een slotenmaker, maar vooral een slotenkraker. Een beetje spanning, maar ook een hoop gelach terwijl je op het puntje van je stoel zit. 

Prisoners 

In 2013 kwam de film prisoners met Hugh Jackman uit. Hij speelt de rol van vader die de wanhoop nabij is nadat zijn dochter spoorloos verdwijnt. Een verdachte wordt hiervoor opgepakt, maar hij wordt al snel weer vrijgelaten. Want de politie vindt geen hard bewijs. De vader besluit om zelf de waarheid boven tafel te krijgen, met alle gevolgen van dien. Misschien is dit wel de meest grimmige thriller van deze eeuw. 

Shutter Island 

Deze film kan je al bijna een klassieker noemen. Het is een ijzingwekkende thriller die gaat over een gevangenis en instelling voor psychisch zieken op een eiland. Een U.S. Marshall beland op het eiland wegens een onderzoek. Maar hij vindt allerlei gruwelijke waarheden terwijl hij onderzoek doet. Zo ontdekt hij dat Shutter Island niet is wat het lijkt. Mensen worden slecht behandeld en er spelen zelf vieze spelletjes achter gesloten deuren. Komt hij nog veilig van dit eiland af?  

Dit zijn goede thriller series op Netflix 

Bij Netflix hebben ze natuurlijk een uitgebreide lijst aan goede films, maar ook voor series kan je hier terecht. Wij geven je alvast een lijstje om nog even heerlijk in te duiken: 

  • The Sinner
  • Colony 
  • The Stranger
  • Stay Close 
  • Squid Game 

Wij hopen dat je in deze lijst de film of serie hebt gevonden waar je naar opzoek bent. Maar er zijn genoeg verschillende films en series uit andere genres die jij zeker zou moeten kijken. 

Lees ook eens:

De beste horror films op Netflix

Vorige

Beste Horrorfilms op Netflix in 2023

Volgende

Beste Belgische films op Netflix in 2023

Laatste van Blog