Top Must-See Films van de Afgelopen Jaren die je niet wilt missen!

//

Films hebben de unieke kracht om ons naar verschillende werelden te transporteren, een scala aan emoties op te roepen en een onuitwisbare indruk achter te laten lang nadat de aftiteling is geweest. De cinema heeft enkele opmerkelijke films voortgebracht. De diversiteit en kwaliteit van releases zijn werkelijk opmerkelijk geweest, van hartverwarmende drama’s tot gedachte-provocerende documentaires en visueel verbluffende blockbusters tot onafhankelijke pareltjes.

Met nieuw talent dat opkomt, frisse perspectieven die vorm krijgen en innovatieve verteltechnieken die een nieuw tijdperk in de filmmaking creëren, zijn deze films gebaseerd op verschillende genres zoals actiefilms, comedy films, drama films, horror films, romantische films, Sci-fi films, casino- of voetbalwedden films of fantasy films. Ze tonen eersteklas talent en verdienen erkenning voor hun bijdrage aan cinematische excellentie.

Hieronder staan de must-see films van de afgelopen jaren die je niet wilt missen:

Once Upon a Time in Hollywood 

Quentin Tarantino’s eerbetoon aan de klassieke Hollywood is een vermakelijke rit van begin tot eind. Leonardo DiCaprio speelt een fictieve acteur, terwijl Brad Pitt zijn stunt double vertolkt. Tarantino’s regie vangt de essentie ervan, terwijl ze door de evoluerende Hollywood-industrie van 1969 reizen. DiCaprio en Pitt brengen hun personages tot leven met optredens die Tarantino’s kenmerkende stijl en passie voor cinema uitstralen, waardoor deze film essentieel is om te bekijken voor fans van beide films.

The Irishman 

Martin Scorsese’s langverwachte misdaaddrama stelde niet teleur. Robert De Niro’s rol als gangster Frank Sheeran, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, leverde een van zijn meest opmerkelijke optredens in jaren op. Verteld door Sheeran vanuit zijn gevangeniscel, biedt deze meesterlijke weergave van verraad en geweld adembenemende cinematografie die bij kijkers een onuitwisbare indruk achterlaat.

Knives Out 

Rian Johnson’s mysteriethriller is een vermakelijke filmervaring die kijkers vermaakt. Met Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis en Toni Collette in een sterrenensemble, biedt “Knives Out” een vermakelijke ontsnapping naar mysterie, spanning en intrige. Johnson’s regie is lovenswaardig omdat hij humor, spanning en intrige vakkundig in balans brengt. De cast levert uitstekende optredens, wat de aantrekkingskracht van deze film verder vergroot.

Parasite 

De thriller van Bong Joon-ho die, de Palme d’Or won, is een must-see. Het verhaal volgt een arme familie die zich op slinkse wijze in het leven van de rijken wringt en zo een boeiende mix van komedie, spanning en hartverscheurende momenten creëert die kijkers op het puntje van hun stoel houden. Deze film vat niet alleen perfect de essentie van de klassenstrijd, die lang blijft hangen na afloop, maar verdient ook erkenning voor de regiekunsten van Bong – een testament aan zijn vaardigheden als regisseur.

Marriage Story 

Noah Baumbachs aangrijpende drama portretteert de ontbinding van een huwelijk, waarbij Adam Driver en Scarlett Johansson het paar spelen wat gaat scheiden. Het biedt een intiem beeld van een relatie die waarschijnlijk resoneert met iedereen die er ooit een heeft gehad en biedt inzicht in stellen die door een scheiding gaan dat medeleven van kijkers oproept. Baumbachs regie brengt alle subtiliteiten in het verhaal naar voren, terwijl Driver en Johansson uitmuntende optredens leveren, waardoor het voor iedereen belangrijk is om te bekijken.

The Farewell 

Een waargebeurd verhaal inspireert Lulu Wang’s aangrijpende dramatische komedie. Awkwafina speelt Billi, een Chinese-Amerikaanse vrouw van de eerste generatie die naar China reist nadat ze te horen krijgt dat haar grootmoeder terminale kanker heeft. De film duikt in de complexe relaties tussen Billi en haar familie terwijl ze omgaan met de onvermijdelijke komst van de dood. Wang’s regie en Awkwafina’s acteerwerk vangen op vaardige wijze emotionele onrust en culturele complexiteiten binnen dit unieke perspectief op thema’s als liefde, verlies en familie.

Little Women 

De filmadaptatie van Greta Gerwig van de geliefde roman van Louisa May Alcott is een ode aan zusterschap. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothy Chalamet spelen de March-zussen die worstelen om hun ware identiteit te ontdekken. Deze prachtig gemaakte ensemble-weergave legt perfect de essentie van vrouwelijke kameraadschap vast. Gerwigs regie voegt een extra dimensie toe aan dit periode-drama door het te verheffen tot meer dan een eenvoudig periode-drama. Een must-watch voor alle doelgroepen – of je nu zusterschap viert of niet.

Vorige

De grootste redenen om een reclame LED display te kopen

Volgende

Top zes actiefilms om van te genieten op Netflix

Laatste van Blog