De beste films voor komende winter 

//

Get Out

Normaal worden Oscars niet vaak uitgedeeld aan horrorfilms, maar toen Jordan Peele met zijn ‘Get Out’ op de proppen kwam in 2017, wist hij de Academy wel te overtuigen. Hoe kan het ook anders, Peele verhief het genre naar nieuwe hoogtes. Naast een schrikwekkende psychologische horrorfilm is ‘Get Out’ bij momenten komisch, provocerend, gelaagd en intelligent.

Wanneer Chris, een zwarte fotograaf, voor het eerst de familie van zijn rijke vriendin ontmoet, bespeurt hij subliminaal racisme. Maar hun geheimen blijken veel sinisterder te zijn dan hij zich had kunnen voorstellen. Naargelang hij steeds meer vreemd gedrag ziet, heeft hij nog maar één doel: weg geraken. Met een schitterende hoofdrol voor Oscarwinnaar Daniel Kaluuya.

Filmmaker Jordan Peele is een van de meest besproken regisseurs in Amerika op dit moment. In zijn twee films, “Get Out” en “Us”, portretteert hij op ijzingwekkende wijze het heden en verleden van Amerika.Zijn films zijn telkens voorzien van een diepere, maatschappijkritische bodem, waar met metaforen en scherpe beeldtaal op meesterlijke wijze uiting aan gegeven wordt. Het maakt zijn horrorfilms genietbaar voor zowel de ongeschoolde, wereldvreemde leek als de intellectuele meerwaardezoeker.

Knives Out

Een familiebijeenkomst, een groot landhuis, een dode, een detective en veel geld: alle bouwstenen voor een entertainende misdaadkomedie.

De familie van Harlan Thrombey (Christopher Plummer) komt samen voor zijn 85ste verjaardag, in het begin van ‘Knives Out,’ net zoals Agatha Christie-romans plegen te beginnen. Maar kort na hun aankomst in Harlan’s landhuis wordt er een moord gepleegd – en het was zeker niet Harlan!

De ochtend na het feestje treft de huishoudster de pater familias dood aan in bed. De politie denkt aan Wanneer Benoit Blanc wordt ingehuurd om de zelfmoord van een rijke familieman te onderzoeken, realiseert hij zich al snel dat iedereen in de familie een motief voor moord had.

De ene is ontrouw en wist dat Harlan daarvan op de hoogte was.

Een van hen heeft geld gestolen van Harlan, die net zijn zoon heeft ontslagen en een harde ruzie heeft gehad met zijn kleinzoon. Alle familiegeheimen komen aan het licht – niemand is onschuldig – en iedereen kan elkaars bloed drinken.

Amuseer je met deze topcast: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Michael Shannon, Toni Collette en Katherine Langford.

Geen cinema meer maar vaker streamen 

Vroeger was het een traditie om bij winter weer samen lekker knus naar de cinema te gaan, maar jammer genoeg kunnen we dat dit jaar niet meer zeggen. Meer en meer mensen kiezen er voor om thuis een film te streamen dan naar de cinema te gaan. Over het algemeen zijn mensen nu meer begaan in de online wereld, bv videogames online of gokken online op sites zoals casino777

Doctor Sleep

Danny Torrance wordt als volwassen man nog steeds achtervolgd door nachtmerries uit het verleden. Net als zijn vader Jack heeft hij last van woede-uitbarstingen en kampt hij met een alcoholverslaving. Als hij naar New Hampshire verhuist, maakt hij kennis met de 12-jarige Abra Stone. Net als Danny blijkt Abra over een bijzonder gave te beschikken die ‘The Shining‘ wordt genoemd.

De terugkeer van Dan naar het Overlook Hotel, waar hij achtervolgd wordt door visioenen van zijn verleden, is heerlijk en met veel visuele knipogen naar Kubricks ‘The Shining’ in beeld gebracht. En Ewan McGregor schittert als een getroubleerde en getraumatiseerde man die weg probeert te raken van de verslavingen en het geweld van zijn vader. De cirkel is zowaar rond.

Fargo

De autoverkoper Jerry Lundegaard kijkt aan tegen een enorme schuldenberg. Hij besluit zijn echtgenote te laten ontvoeren en zijn rijke schoonvader te laten opdraaien voor het losgeld. Maar de ontvoerders Carl en Gaear zijn stuntelige amateurs die Jerry al snel in de problemen brengen. De ontvoering verloopt allerminst van een leien dakje en bovendien vermoorden de kidnappers een agent en twee onschuldige ooggetuigen tijdens een routinecontrole.

Vorige

Beste Vlaamse Series van 2023

Volgende

De beste iPhone om films te kijken

Laatste van Blog