We Own This City schokkende serie over corruptie bij politie in Baltimore

Photograph by Paul Schiraldi/HBO Rob Brown, Ham Mukasa, Robert Harley, Jon Bernthal HBO WARNERMEDIA HBO & HBO Max | TCA | Winter 2022 We Own This City

We Own This City is een nieuwe miniserie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore en de schokkende corruptie daaromheen. De serie is te zien op HBO en is gemaakt door de makers van The Wire en The Deuce. De hoofdrol wordt gespeeld door Jon Bernthal.

De serie is geschreven door David Simon en speelt zich wederom af in Baltimore. We Own This City is gebaseerd op het boek ‘A True Story Of Crime, Cops And Corruption’ van onderzoeksjournalist Justin Fenton.

We Own This City gaat over de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de Baltimore Police Department. Het toont de corruptie en morele ondergang van de Amerikaanse stad, waar het beleid tegen drugs en massa-arrestaties prioriteit hadden boven daadwerkelijk politiewerk.

We Own This City: Baltimore opnieuw in de hoofdrol

Omdat We Own This City over de Baltimore Police Department gaat, zijn er meer verbintenissen tussen The Wire en We Own This City dan de makers en de stad Baltimore. Hoewel The Wire een fictief verhaal was, ging het vooral over de problemen binnen het politiekorps die voortvloeiden uit de drugsoorlog rond de eeuwwisseling en de jaren 2000. In We Own This City gaat over de volgende jaren van de drugsoorlog.

In de jaren 2000 worstelde de Baltimore Police Department met het aanpakken van misdaad met zinvol politiewerk, en gaf zich in plaats daarvan over aan massa-arrestaties en een oorlog tegen drugs. We Own This City laat zien hoe het departement zich wanhopig vastklampte aan statistieken ten koste van inhoudelijk onderzoek.

Gun Trace Task Force

Dit leidde uiteindelijk tot het onvermogen van ambtenaren van het departement om toezicht te houden op de Gun Trace Task Force en het verdere onvermogen van het departement om corrupte politieagenten te disciplineren en op te pakken. Ten tijde van het Gun Trace Task Force schandaal in 2017 hielden de politiecommandanten van Baltimore vast aan de overtuiging dat elke straateenheid die wapens en drugs kon binnenbrengen consequent moest worden verdedigd en beschermd.

We Own This City toont de onvermijdelijke corruptie van een eenheid (Gun Trace Task Force) binnen de politie als een dergelijk team een carte blanche krijgt.

De makers van de Wire op herhaling

Voor de nieuwe HBO-serie We Own This City sloot regisseur Reinaldo Marcus Green zich aan bij het team dat twintig jaar geleden ook al HBO’s successerie The Wire creëerde. The Wire wordt door velen gezien als misschien wel de beste serie ooit. Dit team is er in geslaagd veel van het talent uit de inmiddels iconische serie opnieuw samen te brengen; zowel onder de crew als op het scherm.

The Wire liefhebbers zullen castleden van de serie herkennen waaronder Jamie Hector (Marlo Stanfield), Darrell Britt-Gibson (Darius ‘O-Dog’ Hill), Domenick Lombardozzi, Trey Chaney, Delaney Williams, Jermaine Crawford, Anwan Glover, Chris Clanton, Nathan Corbett, Maria Broom, Susan Rome en Michael Salconi.

De hoofdrollen in We Own This City worden gespeeld door Jon Bernthal (The Punisher), Wunmi Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Jamie Hector en Josh Charles (Dan Rydell on Sports Night). We Own This City is sinds afgelopen dinsdag te zien op HBO Max. Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

Vorige

10 goede films en series om te kijken op HBO Max

Volgende

​Netflix komt met nieuwe beoordelingsoptie: twee duimpjes omhoog

Laatste van Blog