Affice van de Maand: UNDER THE SILVER LAKE

“Wat verbergen ze?” De slagzin van UNDER THE SILVER LAKE plaatst iedereen in Los Angeles onder verdenking van Sam (Andrew Garfield), op zoek naar de mysterieus verdwenen Sarah (Riley Keough), maar de ‘ze’ in de vraag zou evengoed betrekking kunnen hebben op ontwerpbureau B O N D. Net zoals Sams wereld herbergt hun affiche namelijk talloze geheimen en raadsels.

Die vallen pas te ontdekken wanneer je de kans krijgt de poster van heel dichtbij te bekijken. Van boven naar onder en van links naar rechts vinden wij in de luchtbellen boven de vrouwenfiguur: een gymnaste (a), het silhouet van een gitaar (b), een Jezuskruis in neonlicht (c, hier omgedraaid), een danseres met een ballon (d), het hoofd van een piraat (e), een verrekijker (f) en een zaklamp (g, in het midden).

Over het portret boven haar knie (g, rechts bovenaan) wordt online gespeculeerd dat het James Dean voorstelt, of Ringo Starr, of, of … De letters die zich diagonaal aftekenen tegen Sarahs lokken zaaien meer verwarring: S-E-X (h). Mogelijk speelt de gevallen engel ook de rol van gedoodverfde femme fatale. Genoeg om te decoderen, dus. Of zien we zelf dingen die er niet zijn?

Vorige

LAZZARO FELICE

Volgende

Chained for Life

Laatste van Blog