Amerikaanse, klassieke comedy films

Als het gaat om Amerikaanse comedy films, denk je wellicht aan de filmreeks van Home Alone. Dit iconische verhaal over een jongen die alleen thuis is en het opneemt tegen twee inbrekers, heeft ons jarenlang vermaakt en blijft nog steeds een favoriet bij jong en oud. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer fantastische Amerikaanse comedy films die je niet mag missen! In dit artikel zullen we enkele van de beste noemen die je niet mag missen.

1. Bridesmaids (2011)

Bridesmaids is een hilarische comedy over de voorbereidingen voor een bruiloft en de chaotische gebeurtenissen die daarbij komen kijken. Kristen Wiig schittert in de hoofdrol als Annie, de beste vriendin van de bruid. Deze film is niet alleen grappig, maar heeft ook een hartverwarmend verhaal over vriendschap en volwassen worden.

2. The Hangover (2009)

The Hangover is een andere onmisbare Amerikaanse comedyfilm die je gezien moet hebben. De film volgt een groep vrienden die een vrijgezellenfeest in Las Vegas bijwonen en de volgende ochtend wakker worden zonder zich iets te herinneren van wat er gebeurd is. De zoektocht naar de verloren bruidegom zorgt voor veel hilarische momenten en onverwachte wendingen.

3. Mean Girls (2004)

Mean Girls is een comedyfilm die zich afspeelt op een middelbare school en gaat over de sociale hiërarchie van tieners. De hoofdrol is weggelegd voor Lindsay Lohan, die als nieuwkomer op school probeert om te gaan met de populaire meisjes en hun leider, gespeeld door Rachel McAdams. De film zit vol met memorabele quotes en hilarische momenten.

4. Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

Austin Powers: International Man of Mystery is een comedyfilm die de spionagefilms van de jaren 60 op de hak neemt. Mike Myers speelt de hoofdrol als Austin Powers, een Britse spion die in de jaren 90 ontwaakt uit cryostase om de wereld te redden van zijn aartsvijand, Dr. Evil. De film zit vol met absurde humor en verwijzingen naar de popcultuur.

5. The 40-Year-Old Virgin (2005)

The 40-Year-Old Virgin is een comedyfilm over Andy, gespeeld door Steve Carell, die op 40-jarige leeftijd nog steeds maagd is. Wanneer zijn collega's erachter komen, besluiten ze hem te helpen om de vrouw van zijn dromen te vinden. Deze film zit vol met grappige situaties en personages, en heeft een hartverwarmend einde.

6. Dumb and Dumber (1994)

Dumb and Dumber is een Amerikaanse comedyfilm die gaat over twee beste vrienden, gespeeld door Jim Carrey en Jeff Daniels, die op roadtrip gaan om een verloren koffer terug te brengen naar de vrouw van hun dromen. Onderweg beleven ze allerlei avonturen en ontmoeten ze verschillende kleurrijke personen.

7. Superbad (2007)

Superbad is een Amerikaanse comedyfilm over twee tienervrienden, gespeeld door Jonah Hill en Michael Cera, die op het punt staan om af te studeren van de middelbare school. In een poging om populair te worden en indruk te maken op meisjes, besluiten ze om alcohol te kopen voor een feestje. Dit leidt tot allerlei hilarische en onverwachte situaties.

8. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy is een comedyfilm die zich afspeelt in de jaren 70 en gaat over een egocentrische nieuwslezer, gespeeld door Will Ferrell, die zijn positie bedreigd ziet door een ambitieuze vrouwelijke collega. De film zit vol met absurde humor en is een must-see voor fans van Will Ferrell.

9. The Wedding Singer (1998)

The Wedding Singer is een romantische comedyfilm die zich afspeelt in de jaren 80 en gaat over een zanger, gespeeld door Adam Sandler, die optreedt op bruiloften en verliefd wordt op een serveerster, gespeeld door Drew Barrymore. Deze film zit vol met grappige momenten en nostalgische verwijzingen naar de jaren 80.

10. Zoolander (2001)

Zoolander is een comedyfilm die zich afspeelt in de wereld van de high fashion en gaat over een domme, maar knappe mannelijke model, gespeeld door Ben Stiller, die betrokken raakt bij een complot om de premier van Maleisië te vermoorden. De film zit vol met absurde humor en hilarische karakters, zoals Mugatu, gespeeld door Will Ferrell.

Conclusie

Amerikaanse comedyfilms zijn een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van grappige momenten. Of je nu op zoek bent naar een film om met vrienden te kijken of gewoon wat lachtherapie nodig hebt, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Van de klassiekers zoals Home Alone en Zoolander tot de moderne hits zoals The Hangover en Superbad, er is voor elk wat wils.

En met de opkomst van streamingdiensten is het nog nooit zo makkelijk geweest om toegang te krijgen tot deze geweldige films. Dus ga zitten, ontspan en geniet van de hilarische wereld van Amerikaanse comedyfilms.

Vorige

Nederlandse online casino’s – de beste sites volgens Alexey Ivanov

Volgende

‘Advertentie abbo Disney+ krijgt beperkt aantal commercials’

Laatste van Blog