Wat mannen willen

De waarheid komt wel vaker uit een kindermond. Wanneer Tommy afscheid moet nemen van zijn hartsvriendinnetje dat naar Rome afreist, net zoals hij amper tien jaar oud, krijgt hij het moeilijk en stamelt even later tegen zijn vader: “Mijn hart doet een heel klein beetje pijn.” En het jongetje meent het. Ook de kijker zal vooral met dat overheersende gevoel naar huis terugkeren na deze “romantische komedie over enkele mannen op zoek naar antwoorden in de liefde”, zoals het regiedebuut van acteur Filip Peeters officieel (in een mededeling aan de filmpers) wordt gepresenteerd.

De acteursfilm WAT MANNEN WILLEN is geïnspireerd op het Nederlandse 'Mannenharten' (2013) van Mark de Cloe die op zijn beurt inspiratie was gaan zoeken bij de uit 2011 daterende Duitse episodische ensemblefilm 'Männerherzen ...und die ganz grosse Liebe' van Simon Verhoeven. Van Berlijn en Amsterdam werd de locatie voor de Vlaamse variant verlegd naar … Gent. De romcom bestaat uit een aantal sketches over koppels en relaties die zijn afgesprongen, ofwel uitgeblust, ofwel in een crisismoment, ofwel heel pril, nog in de maak. Het is evenwel niet altijd alleen maar lachen geblazen, want in elke sketch zit de nodige tragiek zodat het lachen je al snel vergaat. Want bijna alle opgevoerde mannen zijn ofwel minabele minnaars, weifelende watjes, stuntelende stamelaars, dartelende doetjes of ho(n)kvaste hufters ...

Misschien zijn mannen ook wel zo, gemakshalve in een dergelijke categorie onder te brengen! Daar voel je duidelijk de knipoog van Filip Peeters. De knipperlichtrelaties knetteren er trouwens vrolijk op los en troetelnaampjes krijgen gaandeweg een wat vreemde, rare bijsmaak. Terwijl de kinderen echte honneponnetjes zijn. Maar dé scène van de film komt voor rekening van Tom Audenaert die (wat al te) om- en opzichtig op vrijersvoeten loopt en daardoor zelfs bij de krokodillen belandt. Vandaar dat het alternatief voor de raadselachtige titel WAT MANNEN WILLEN (die overigens vrij raadselachtig blijft ...) best ook wel, Kuifje indachtig, had kunnen zijn: 'Tom bij de krokodillen'.

Geschreven door FREDDY SARTOR

Wat mannen willen

25/11/2015
Regisseur: 
Productiejaar: 
2015
Distributeur: 
KFD

Media: 

onomatopee