Rampage: Big Meets Bigger

Een gorilla van acht meter groot, een vliegende wolf en krachtpatser The Rock die de wereld redt: RAMPAGE: BIG MEETS BIGGER moet het hebben van destructief vertier op grote schaal.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson lokt publiek naar de cinema. De spierbundel bracht in 2017 wereldwijd het tweede meeste geld in het laatje, voorafgegaan door die andere actieheld, Vin Diesel. Dat beseft ook regisseur Brad Peyton maar al te goed. Johnson neemt al voor de derde keer de hoofdrol op zich in een film van hem, na Journey 2: The Mysterious Island (2012) en San Andreas (2015). In RAMPAGE: BIG MEETS BIGGER speelt The Rock een befaamde primatoloog die in een niet nader benoemd dierenpark verantwoordelijk is voor een groep gorilla’s, waaronder George, de enige albino gorilla ter wereld. De twee gebruiken gebarentaal om te communiceren, wat hun unieke band aantoont. Na een ongeluk belandt een gevaarlijk gas, geproduceerd door een mysterieus bedrijf, in het hok van de gorilla. George muteert: niet alleen groeit hij in sneltempo, ook vertoont hij tekenen van verhoogde agressie. Op twee andere locaties ondergaan een wilde wolf en krokodil hetzelfde lot. De drie gigantische dieren stormen naar Chicago om de stad te verwoesten, terwijl ze een spoor van vernieling en dood trekken. Aan Johnson om zijn vriend te redden en het tegengif tijdig te pakken te krijgen, voor het Amerikaanse leger een bom dropt op de enorme monsters en zo de hele stad tot een hoopje stof reduceert. Het technische team van Peyton slaagt erin om de monsters overtuigend neer te zetten, maar toch zijn de digitale effecten niet altijd even opgepoetst. Dat neemt de illusie soms weg, zeker op momenten dat Johnson overduidelijk in een ruimte vol green screens staat te acteren. De personages die zijn apendeskundige bijstaan zijn flinterdun. Jammer voor Naomie Harris, die de ondankbare rol van sidekick toebedeeld heeft gekregen. Verder dan enkele aanmoedigingen aan het adres van het hoofdpersonage reikt haar rol niet. Ook de hoofdrol zelf heeft weinig om het lijf. Het bekende charisma van Johnson wordt niet benut. Hij werkt zich droog door de voorspelbare dialogen, draagt amper bij tot de actie en brengt de ongeïnspireerde oneliners zonder veel enthousiasme. RAMPAGE draait volledig rond de destructie die de monsters aanrichten. Dat zorgt voor enkele hevige en knappe momenten van vernieling, maar die volstaan niet om RAMPAGE een uitzonderlijke rampenfilm te kunnen noemen.

Vertoningen: cinenews.beMeer reviews vind je maandelijks in print, te bestellen via info@filmmagie.be, te koop bij een van de verkooppunten of maandelijks in uw bus met een abonnement.

Geschreven door BRAM RENIERS

Rampage: Big Meets Bigger

11/04/2018
Regisseur: 
Scenario: 
Productiejaar: 
2018
Distributeur: 
Sony Pictures

Media: