Filmmagie & Acteur.be gaan samenwerken

Het onafhankelijke, kritische filmtijdschrift Filmmagie en Acteur.be, het sociale netwerk van professionals in de podium- en audiovisuele kunsten, slaan de handen in elkaar.

Acteur.be en de Franstalige zustersite Comedien.be lanceerden in januari 2018 hun gloednieuwe platform voor acteurs en artiesten uit de audiovisuele sector (bioscoop & televisie) en podiumkunsten (theater, dans, straatkunsten) in België. De site brengt makers en artiesten over de taalgrenzen heen met elkaar in contact, en laat je gratis gerichte castingoproepen uitsturen.

Op maat gemaakt voor zowel artiesten als werkgevers, en dankzij relevante en verrijkende partnerschappen, bevordert het platform connecties en artistieke uitwisselingen tussen alle beroepen binnen deze sectoren. Zo verenigt het platform een gemeenschap van allerlei soorten artiesten, werkgevers, instellingen, productiestructuren … Dit alles steeds met hetzelfde doel: inspelen op de vragen en behoeften van artiesten en werkgevers om zo de opbouw van netwerken binnen de sector aan te moedigen en de werkgelegenheidskansen voor artiesten te vergroten.

Via een samenwerking met Filmmagie zal Acteur.be zijn website stofferen met artikels over het actuele filmlandschap. Het tijdschrift voor onafhankelijke filmkritiek bestaat sinds 1956 (tot 2006 als Film & Televisie). Elk nummer biedt boeiende analyses van de maandelijkse filmactualiteit, van blockbuster tot kleine arthousefilm, met recensies, portretten, achtergrondartikels en interviews. Tijdschrift en website hebben elk een eigen dynamiek en vullen elkaar aan. Daarnaast heeft Filmmagie een netwerk van een tiental autonome filmclubs verspreid over heel Vlaanderen.

De fascinatie van Filmmagie voor een levendige filmcultuur gaat hand in hand met de ondersteuning van het professionele netwerk waar Acteur.be voor staat. Bovendien bulkt het partnerschap van Acteur.be en Filmmagie van de voordelen voor leden en lezers.

Jouw voordelen

Leden van Acteur.be genieten een voordelig tarief van 50 euro voor een jaarabonnement op Filmmagie (10 nummers). Om je te abonneren surf je naar de webshop van Filmmagie. Kies voor het voordelige abonnement van 50 euro en stuur een mailtje met vermelding van je lidmaatschap bij Acteur.be naar info@filmmagie.be.

Iedereen die een online artiestenprofiel aanmaakt met de Filmmagie-promocode “LID-FILMMAGIE”, ontvangt een gratis online profiel op Acteur.be en Comedien.be gedurende het eerste jaar. Nadien bedraagt het lidgeld voor Acteur.be jaarlijks 45 euro voor professionele acteurs. Voor alle andere beroepen (figuranten, technische beroepen, kinderen & minderjarigen) bedraagt de jaarlijkse bijdrage 25 euro. Er is geen verplichting tot vernieuwing van je profiel na het eerste jaar.

Geschreven door FILMMAGIE