Ciné Mangiare pakt uit met uitgebreide tweede editie

Dat filmliefhebbers ‘in deze tijden’ niet met stokken de zalen in te jagen zijn wegens het online aanbod, is natuurlijk je reinste onzin. Met een sterk programma en een originele omkadering kom je al ver. Jonge mensen weten dat en starten met nieuwe initiatieven (Bring Your Own Beamer, Girls on Film, Secret Cinema, Visite Festival enzoverder). In Gent start dinsdag voor het tweede jaar Ciné Mangiare.

Het initiatief van de 27–jarige programmator en organisator Lotar Desmet bleek vorig jaar een succes en breidt daarom ferm uit. Van drie weken gaat het nu door tijdens een dikke drie maanden, van 23 oktober tot eind januari. Het idee is simpel: tijdens een diner kan je naar een film kijken. Vorig jaar stond er spaghetti op het menu, vandaar ook de Italiaanse naam (mangiare betekent eten in het Italiaans), vanaf dinsdag wordt het wekelijks een andere schotel. Er is steeds een vegetarische optie voorzien.

Wat de programmatie betreft zullen er hits uit het arthousecircuit vertoond worden (Léon: The Professional, The Darjeeling Limited, Her, Submarine), romantische auteursfilms met een indiekarakter die het specifiek goed doen bij jonge cinefielen. Voor de rest staan er ook enkele klassiekers op het programma (The Cook, The Thief, The Wife and His Lover, Eyes Wide Shut), alsook enkele zware klappen die je niet meteen associeert met een gezellig avondje uit (We Need to Talk About Kevin, Requiem for a Dream, Dogville) en een horrorfilm (The Evil Dead).

De filmavonden gaan door in een historisch pand op de Gentse Hoogpoort. Om de sfeer gezellig en huiselijk te houden (en vermoedelijk vanwege de ruimte zelf), zijn er maximum dertig mensen per avond die zich kunnen inschrijven. Dat kan met een mail naar info@cinemangiare.be. De kostprijs is €15.

Programmatie

Geschreven door CHARLOTTE TIMMERMANS
 
onomatopee