“We hopen je NIET te zien op MOOOV 2020”

Het festival voor ‘films met zicht op de wereld’ onderneemt actie. “Als het publiek niet naar MOOOV Filmfestival kan komen, dan brengt MOOOV de films naar het publiek.”

Wereldfilmfestival MOOOV treuzelt in onzekere corona-tijden niet te lang. De kans dat het festival kan doorgaan zoals gepland is klein, maar afschaffen was geen optie: “Juist in tijden als deze vinden wij het ontzettend belangrijk om met de hele wereld in verbinding te blijven door middel van film.” Daarom besliste het MOOOV-team gisteren alles over een andere boeg te gooien. MOOOV 2020 zal nog steeds doorgaan van 21 april tot 4 mei, maar dan in een online omgeving.

Een geselecteerd aanbod van de festivalfilms zal online beschikbaar zijn. Meer details volgen nog, maar het wel ligt al vast dat de verschillende jury’s van op een afstand awards zullen uitreiken. Ook het publiek mag blijven stemmen in de competitiefilmcategorie. De onthulling van de competitieselectie gebeurde al eerder. Omdat de sociale dimensie van filmbeleving minstens even belangrijk is dan de films zelf, zal MOOOV alternatieven bedenken voor het randprogramma (events, talks, workshops).

Om de pijn nog wat te verzachten zullen Film Fest Gent (oktober 2020) en Filmfestival Oostende (januari 2021) MOOOV-films vertonen. Daarnaast zullen de verschillende festivallocaties het komende jaar meer wereldfilms programmeren (Beringen, Brugge, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem). Bovendien zal MOOOV het schoolprogramma gedurende het volledige derde trimester digitaal aanbieden.

De organisatoren hopen niemand te zien, maar tonen dus wel films. De 2020-editie van MOOOV zal er een zijn om nooit te vergeten.

Updates over de online MOOOV-films volgen op Filmmagie.be.

Geschreven door KATRIJN BEKERS
 
onomatopee