24/01/2017: Langs de Kapellekensbaan

Poëtisch film-essay

André Schreuders Louis Paul Boons roman De Kapellekensbaan vormt de aanleiding voor een filmische reis naar de werkelijke Kapellekensbaan, een verbindingsweg tussen het Belgische Aalst en Erembodegem. Langs de weg staan enkele huizen, twee vervallen fabrieken en stukken onbruikbaar moerasland. De documentaire is een gesprek tussen de schrijver Boontje en de filmmaker die het boek waarin hij zich thuis voelt terug wil vinden in de werkelijkheid. De woorden en beelden van de filmmaker gaan in dialoog met Boontje die ‘spreekt’ via fragmenten uit zijn boek.

De regisseur is aanwezig!

André Schreuders, Nederland, 2016, 96'

Hasselt

Telefoon/e-mail: 
Uitsluitend via e-mail
E-mail: 
filmmagiehasselt@gmail.com
Profiel: 
De Hasseltse afdeling van Filmmagie programmeert iedere dinsdag om 20 uur een interessante film die in Hasselt niet in het commerciële circuit te zien was. Door de fusie met filmclub Méliès wordt er iets meer aandacht besteed aan Franse films dan elders in Vlaanderen. De films worden vertoond in Kinepolis Hasselt, in de regel in zaal 13. Elke film wordt kort ingeleid.

Toegangsprijzen

Info:: 
Onze lidkaart van 10 euro kan je tien voorstellingen lang gebruiken. Je betaalt dan aan de inkom de kortingsprijs van 5 euro per ticket. Zonder tienbeurtenkaart geldt het tarief van Kinepolis. De tienbeurtenkaarten zijn te koop voor elke voorstelling bij de Filmmagiekassa.
onomatopee