Clubs

Het circuit van het tiental over Vlaanderen verspreide Filmmagie-filmclubs, van Antwerpen via Brugge tot Koksijde, van Hasselt via Roeselare tot Ieper, spreekt een trouw publiek aan dankzij de programmatie van een betere film uit het gigantische aanbod nieuwe bioscoopfilms. Af en toe worden er films vertoond die niet in België zijn uitgebracht..

Grosso modo bereiken de clubs even veel toeschouwers als een arthousebioscoop. Enkele clubs bieden de scholen uit de omgeving een volwaardig programma aan waaruit films voor het schoolforum kunnen worden gekozen.

De filmclubs, die op plaatselijk vlak met nogal wat organisaties samenwerken, zijn zowel financieel als qua programmatie autonoom, al putten zij graag uit het aanbod titels van betere films zoals dat door het tijdschrift Filmmagie wordt aangereikt.

In de meeste clubs wordt de film ingeleid en is er gelegenheid om achteraf van gedachten te wisselen over interpretatie, impact en filmische meerwaarde. Deze vorm van interactie wordt bij de Filmmagie-clubs hoog in het vaandel gedragen.

Vaak wordt een binnenlandse filmmaker uitgenodigd om zijn film in te leiden en na afloop met het publiek in discussie te gaan.

Contacteer: 053/70 12 09
Contacteer: Uitsluitend via e-mail
Contacteer: 0499/58 30 02
Contacteer: Uitsluitend via e-mail
Contacteer: 057/46 60 45
Contacteer:
Contacteer: 0475/294279
Contacteer: Gelieve contact op te nemen via e-mail: hvanhoute@skynet.be.
Contacteer: Graag contact opnemen via het contactformulier op www.filmmagie-sint-niklaas.org
Contacteer: 056 95 24 02
Contacteer: Gelieve contact op te nemen via e-mail: sgkgevers@gmail.com